Bahan2: (untuk 2 orang)
- 200g mee kuning
- 50g kobis
- 5-10 tangkai cili kering
- 1 ulas bawang besar (sederhana)
- 1 ulas bawang putih
- 2 cawan air
- 4 ekor udang
- 20 ketul kerang
- 2 biji telur
- 3 sudu kicap manis
- 2 sudu sos tiram
- sedikit garam
Cara2:
- blender cili kering, bawang besar dan bawang putih, kemudian tumis sehingga naik minyak
- kemudian masuk udang dan kerang kacau biar masak sekejap n masukkan air, kicap, sos tiram dan garam
- biarkan kuah mendidih kemudian masukkan mee, kobis, n telur (jgn hancurkan)
- kacau n biarkan seketika bagi telur masak
- kemuadian hidang n boleh la makan.
0 Response to "Mee Kuah Udang & Kerang"
Catat Ulasan