Mee Kuah Udang & Kerang


Bahan2: (untuk 2 orang)
  • 200g mee kuning
  • 50g kobis
  • 5-10 tangkai cili kering
  • 1 ulas bawang besar (sederhana)
  • 1 ulas bawang putih
  • 2 cawan air
  • 4 ekor udang
  • 20 ketul kerang
  • 2 biji telur
  • 3 sudu kicap manis
  • 2 sudu sos tiram
  • sedikit garam
Cara2:
  • blender cili kering, bawang besar dan bawang putih, kemudian tumis sehingga naik minyak
  • kemudian masuk udang dan kerang kacau biar masak sekejap n masukkan air, kicap, sos tiram dan garam
  • biarkan kuah mendidih kemudian masukkan mee, kobis, n telur (jgn hancurkan)
  • kacau n biarkan seketika bagi telur masak
  • kemuadian hidang n boleh la makan.

0 Response to "Mee Kuah Udang & Kerang"

Catat Ulasan